Circulaire economie

Er wordt veel gesproken over de ‘circulaire economie’. De circulaire economie is een nieuw systeem waarin hergebruik van grondstoffen maximaal wordt benut. Waardevernietiging wordt daarbij tegengegaan. In veel gevallen wordt op dit moment een product nog gemaakt, tot het aan het einde van zijn leven is, en worden de grondstoffen vernietigd. In de circulaire economie gaan deze grondstoffen weer terug naar de producent die de grondstoffen weer kan gebruiken voor nieuwe producten.

Helden maak veel gebruik van de circulaire economie. Er zijn al veel voorbeelden van bedrijven die hun producten leasen, zodat de grondstoffen in hun bezit blijven. Het is niet alleen een systeem die goed is voor het milieu, want dat is voor veel bedrijven nog niet belangrijk. Het is ook een systeem wat goed is voor de portemonnee, want de grondstoffen raken op. Wanneer dat is weten we niet, maar dat het op raakt is zeker. Daardoor worden grondstoffen steeds duurder, waardoor hergebruik veel interessanter is.

Voorbeelden als MUD Jeans en Dutch Spirit zijn al voorbeelden die werken met een ‘statiegeld-systeem’ voor kleding, maar ook partijen als Philips en Auping experimenteren met nieuwe businessmodellen voor de circulaire economie. Bij Philips betaal je voor het gebruik van licht, niet voor het bezit van lampen, bij Auping koop je slaapuren, geen matras. Door dit systeem is het voor hun belangrijk dat een product zo lang mogelijk meegaat en dat het product zo wordt ontwikkelt dat ze de grondstoffen makkelijk kunnen hergebruiken.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 421
7311 SX Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy