Campagne Buurtstroom deA

DeA is een duurzame energiecoöperatie die samen met de Apeldoornse inwoners fossiele brandstoffen achter zich laten en daarmee de katalysator zijn van de energietransitie naar duurzame energie.

Het heldenvraagstuk

Met verschillende projecten en campagnes jaagt deA hun missie naar: De energietransitie naar duurzame en groene energie van Apeldoorners door Apeldoorners. Eén van die mooie campagnes is Buurtstroom, waarin er per postcoderoos één punt wordt gerealiseerd waarin schone energie wordt opgewekt. De gehele postcoderoos krijgt stroom geleverd vanuit dit opwekpunt.

Voor deze campagne is een beeldmateriaal nodig, zodat het aansluit bij het doel: Naamsbekendheid en het vergaren van afnemers.

Buurtstroom Apeldoorn logo

Onze aanpak

We zijn begonnen om in een gezamenlijke sessie de doelstellingen en wensen goed helder te krijgen. Op basis hiervan is een conceptplan ontwikkelt, welke als basis dient voor alle visuele communicatie die bij deze campagne komt kijken. Vanuit het conceptplan zijn we begonnen met het ontwikkelen van het logo. Na het volbrengen van het definitieve logo, is op basis van dit beeld de verdere campagnematerialen ontwikkelt.

In het geval van deA betekende dit dat iedere postcoderoos zijn eigen communicatiemiddelen kreeg, gebaseerd op het basisconcept. De communicatiemiddelen die zijn opgeleverd in dit project:

  • Header-afbeeldingen voor de website en sociale media;
  • Banners die bij de opwekpunten komen te hangen
  • Algemene kaart met informatie over Buurtstroom
  • Algemene staande rollup-banner voor Buurtstroom

Onze sidekicks hebben ondersteund bij de volgende werkzaamheden:

  • Het adviseren bij het campagneplan;
  • Het opzetten van een visueel campagneconcept;
  • Het ontwerpen van het logo;
  • Het ontwerpen van headers, banners, kaarten en een rollup banner.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een mooie campagne waarin deA haar missie nog meer naar voren kon brengen. De visuele identiteit versterkte deze campagne, waardoor er vijf postcoderozen zijn opgezet. Dit zorgde voor een mooie impact op de energietransitie van Apeldoorn.

Meer weten over deA? Bekijk hun heldenpagina!

banner buurtstroom

Aan de slag met jouw campagne?

Heb jij een tof merk en wil je dit met een campagne nog meer naar voren brengen, zodat je nog meer positieve impact creëert? Boek dan een vrijblijvende inspiratiesessie en we bespreken samen welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy