Fietskoeriers Apeldoorn – Fietskoerier Hero

‘Zoveel mogelijk auto’s uit de binnenstad van Apeldoorn weren!’

Heldenprofiel Fietskoeriers Apeldoorn

Oprichter:
Peter Dorenbos

Opgericht:
2013

Heldenproject:
Heldenmarketing uitvoeren

Heldencategorie 
Klimaatheld

Heldenkracht:
Door een alternatief te bieden auto’s en andere vervuilers uit de binnenstad weren

Fietsen voor een betere binnenstad

Op een nacht werd Peter Dorenbos – op dat moment werkzaam bij een telecomwinkel – wakker en kreeg een ingeving: Ik wil een fietskoerier worden! Nog dezelfde nacht sprong hij op de fiets en tekende in zijn hoofd het businessplan van Fietskoeriers Apeldoorn uit. Met Fietskoeriers Apeldoorn wil hij zoveel mogelijk auto’s uit de binnenstad weren. Elke rit door een koerier scheelt een auto op de weg en dat zorgt voor minder auto’s! Minder auto’s (en meer fietsers) creëert een schonere leefomgeving, een veiliger (binnen) stad en gezondere inwoners!

Dat doet Fietskoeriers Apeldoorn door brieven en pakketten in Apeldoorn te bezorgen met de fiets. Het voordeel van de Fietskoeriers is dat zij snel en CO2 neutraal zijn en dat ze bewuster zijn voor hun omgeving. Door de samenwerking met alle andere fietskoeriersbedrijven in Nederland maken steeds meer grote bedrijven gebruik van de diensten van Fietskoeriers Apeldoorn, waardoor inwoners van Apeldoorn steeds vaker een fietskoerier aan de deur hebben staan die hun pakketje komt brengen.

Het merkverhaal als basis voor de website

Het merkverhaal is de basis voor de website van Fietskoeriers Apeldoorn. Om echt impact te creëren staat de website in het teken van één handeling: Bedrijven die zich aanmelden voor schone koeriersdiensten. Op de pagina’s van de verschillende koeriersdiensten wordt de kracht én het verhaal van Fietskoeriers Apeldoorn extra gevestigd.

Het stoere uiterlijk van het logo is doorgezet in de website. Door naast de huisstijlkleuren ook stoere grote foto’s van fietsende koeriers te gebruiken, spat de visuele identiteit van het scherm af. Een extra voordeel bij het gebruik van écht koeriers voor de fotografie, is dat de website extra persoonlijk is. Dit resulteert in een persoonlijk, stoere website waarin het meedoen met de missie van Fietskoeriers Apeldoorn centraal staat.

Van koerier naar bakfiets tot kantoor: Alles in één style.

Als er één onderdeel belangrijk is om het merkverhaal te dragen, dan zijn het de koeriers zelf. Om het merkverhaal extra te dragen, fietsen ze in wielershirts die volledig passen bij de visuele identiteit van het merk. De wielershirts zijn sportief en staan voor de beweging van Fietskoeriers Apeldoorn. De mouwen zijn zwart gemaakt, zodat de kleur op de borst en buik eruit knalt door het contrast. Op de borst is een zwart vlak gemaakt waarin het logo is geplaatst, om dit stuk nog meer op te laten vallen. Daarnaast verhoogt het ook de leesbaarheid wanneer een koerier langs raast op de fiets. Op de borst zijn verder de logo’s van de sponsoren van Fietskoeriers Apeldoorn geplaatst.

Bakfietsen

De visuele identiteit is doorvertaald op de bakfietsen. De positieve impact maakt Fietskoeriers Apeldoorn immers elke dag op de fiets. Deze bakfietsen zijn dan ook een belangrijk marketingmiddel om de herkenbaarheid van het merk Fietskoeriers Apeldoorn te vergroten. Op de bakfiets is bewust gekozen om de kleur groen opvallend terug te laten komen, omdat dit de huisstijlkleur én een opvallende kleur is. Samen met het logo zorgt dit voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van Fietskoeriers Apeldoorn. Daarnaast is er ruimte opengelaten, zodat een sponsor zich kan inkopen op de bakfietsen. Door samen te werken met de partners, wordt zo de positieve impact van Fietskoeriers Apeldoorn nog meer vergroot.

Kantoorpand

In 2019 verhuisde Fietskoeriers Apeldoorn naar een nieuw pand. Op deze nieuwe zichtlocatie wil het merk opvallen en zichtbaar zijn. Aan Creating Heroes is gevraagd om hier een ontwerp van te maken dat past bij de huisstijl van het bedrijf. Fietskoeriers Apeldoorn is in de binnenstad van Apeldoorn gevestigd. Om hier op te vallen is er gekozen om grote witte vlakken te plaatsen op het raam, waar het zwarte/ groene logo in is geplaatst. Op deze witte vlakken is de skyline van Apeldoorn te zien, waar een aantal fietskoeriers in fietsen. Hiermee valt het merk op in de straat én wordt het verhaal van hun verteld: Minder auto’s en meer fietsers in de stad. Op de deur is een groot logo geplaatst van Fietskoeriers Apeldoorn.

Laden van het merk met persoonlijke communicatiemiddelen

Als marketingpartner ondersteunen wij als sidekicks Fietskoeriers Apeldoorn in de groei van hun merk. Dit resulteert in verschillende communicatiemiddelen die worden ingezet om het verhaal van Fietskoeriers Apeldoorn te delen en daarmee het merk te laden. Van het ontwikkelen van de marketingcampagne voor de binnenstad, naar een advertentie tot aan niet-thuis kaartjes die worden afgegeven bij verhindering van Apeldoorners. Alles wordt verteld in dezelfde style en draagt bij aan de zichtbaarheid van het merk.

Rachel van Floooow over Creating Heroes:

Peter van Fietskoeriers Apeldoorn over Creating Heroes:

“Al sinds de start van Fietskoeriers Apeldoorn helpen de boys van Creating Heroes ons op het gebied van marketing (huisstijl, social media, website) en strategie (brainstormsessies/ acquisitieplannen/ doelgroepen/ toekomstvisie).

Ze inspireren ons door om te denken en door al hun kennis vrijelijk te delen. Ik zie ze als zeldzame pioniers die hun omgeving een zo positief mogelijke draai weten te geven.”

Creating Heroes over Floooow

Creating Heroes over Fietskoeriers Apeldoorn:

Als je het over heldenmerken hebt, dan is Fietskoeriers Apeldoorn er één. Peter strijdt samen met al zijn koeriers voor een schonere binnenstad en een betere leefomgeving. Ieder bedrijf (en webshops) dat hun post of pakketten laat halen en bezorgen door de Fietskoeriers zorgen daarmee voor een beter klimaat. Ze zijn daarmee niet alleen zelf heel goed bezig voor ons klimaat, maar geven ook andere bedrijven de kans om een eerste kleine stap te zetten!

Net als Fietskoeriers Apeldoorn een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.

Net als Fietskoeriers Apeldoorn een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.