3.Logo Floooow - Creating Heroes

Logo-ontwerp Floooow

Over Floooow

Floooow is op een missie: Het verbannen van stress, burn-out en bore-out uit heel Nederland in 2030. Floooow wil dit bereiken door medewerkers binnen organisaties structureel flow te laten ervaren, zodat Nederland het meest innovatieve land ter wereld wordt en ‘best place to work’.

Het heldenvraagstuk

Floooow begon in 2018 als nieuw merk. Na het neerzetten van de merkidentiteit van Floooow was de vraag om het verhaal van Floooow om te zetten in een sterk logo met een beeldmerk dat opvalt.

Floooow logo

Onze aanpak in het logo-ontwerp

Door het eerdere proces over de merkidentiteit was het verhaal van Floooow voor beide partijen al duidelijk. Samen hebben we gekeken welke wensen en eisen er waren voor het logo en beeldmerk.

Vanuit deze sessie is een eerste voorstel gedaan met meerdere vormen van beeldmerken die passen bij het verhaal van Floooow. Bewust is in dit proces nog geen kleur toegevoegd, zodat de focus ligt op het beeldmerk enerzijds en op een aparte pagina de lettertypes anderzijds.

Op basis van het eerste voorstel zijn een aantal keuzes gemaakt die via verschillende rondes geresulteerd hebben in het logo.

Het verhaal achter het logo

Het beeldmerk van de ‘F’ van Floooow bestaat uit 1 lijn met een ‘vloeiend’ verloop van groene en blauwe kleurtinten. Het vloeiende verloop staat voor de flow die Floooow brengt binnen organisaties. De kleuren stralen rust en creativiteit uit. De letters zijn met elkaar verbonden en staan symbool voor de verschillende medewerkers binnen een organisatie die elkaar nodig hebben om een geheel te vormen.

Onze sidekicks hebben ondersteund bij de volgende werkzaamheden:

  • Het begeleiden van een werksessie waarin de eisen, wensen en eerste schetsen zijn ontwikkelt;
  • Het ontwerpproces van het logo in vier verschillende rondes.
  • Het opleveren van het logo in verschillende formaten, zodat deze responsive ingezet kan worden.

Aan de slag met jouw logo?

Heb jij een tof merk en is het tijd om dat visueel uit te drukken? Boek dan een vrijblijvende inspiratiesessie en we kijken samen naar de manier om jouw verhaal beeldend te maken!

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy