6 vragen aan held Kirsten Regtop

In de maand mei hebben wij via het Heldenmeldpunt tientallen aanmeldingen binnen gekregen van Apeldoornse bedrijven die van betekenis zijn. En graag zetten wij deze Apeldoornse Helden in het zonnetje. Zo stelden we 6 vragen aan held Kirsten Regtop!

1. Je bent aangemeld voor het Heldenmeldpunt, hoe voelt dat?

Het was een enorme verrassing! Ik sport al tijden bij Marijje van Outdoor Workouts en we hebben wel vaker gesprekken over het werk wat ik doe. Ik weet dat ze dat graag wil ondersteunen, maar dat ze mij als een held zou aanmelden dat verbaasde me enorm. Want zo zie ik mezelf nou eenmaal niet. Dus een tikkeltje ongemak, maar zeker ook een eer dat het werk wat ik doe gezien en gewaardeerd wordt!

2. Wat doet Kirstenregtop.com precies?

Als spreker en expert op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld kom ik bij verschillende organisaties. Ook geef ik trainingen aan professionals over de aanpak van huiselijk geweld. Dat kan gaan over het bespreekbaar maken van zorgen, het volgen van een stappenplan om zorgvuldig te handelen, dilemma’s die spelen.

3. Welke betekenis wil je toevoegen/ voegen jullie toe aan de samenleving?

Met mijn werk wil ik het taboe wat rond huiselijk geweld speelt doorbreken. Slachtoffers voelen vaak veel schaamte. Het blijft vaak verborgen daardoor. Omstanders weten ook niet goed wat zij kunnen doen als zij zorgen hebben over iemand. Als iemand van zijn fiets valt ren je er op af. Als er vermoedens zijn van huiselijk geweld of kindermishandeling ren je het liefst zo snel mogelijk weg of val je stil. Daar wil ik verandering in brengen.

4. Waarom vind je dat zo belangrijk?

Huiselijk geweld is een van de grootste taboes in onze samenleving, terwijl het ontzettend veel voorkomt. In de afgelopen 5 jaar waren 747.000 mensen slachtoffer van fysiek huiselijk geweld in Nederland, dat zijn nog geeneens de slachtoffers van psychisch geweld. Schattingen zijn dat dat aantal vele malen hoger is. Als je zelf de effecten van een taboe ondervindt, dan weet je dat uitsluiting ook een gevolg kan zijn van een situatie waar je in zit. Dat maakt je onmachtig. Zelf heb ik ook aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om weer verbinding te maken met anderen als je je heel erg schaamt over je eigen gevoelens en gedachten. In mijn geval was dat als gevolg van depressies. Als je daarbij echter gesteund voelt door anderen die voor jou willen blijven gaan, dan kan dat een wereld van verschil maken. Dan kan je zelf weer het roer in handen nemen. Ik heb het geluk gehad die steun in mijn omgeving te hebben ervaren. En ik gun anderen dat ook!

5. Wat vind je als ondernemer/ merk de grootste uitdaging?

De grootste uitdagingen zitten voor mij in het omgaan met mijn eigen belemmerende overtuigingen. Wie zit er nou op mij of dit onderwerp te wachten? Dat is een vraag die voortdurend even om het hoekje komt kijken. En die ook maakt dat ik het soms lastig vind om echt te gaan staan voor mijn zichtbaarheid. Maar aan de andere kant komt er dan gelukkig al snel weer bevestiging als ik weer een mooie blog kan schrijven of in contact met mijn opdrachtgevers terugkrijg dat het werk wat ik doe waardevol is en impact kan maken. Wie ben ik dan om ze dat te onthouden?

6. Wat zou je iedere ondernemer willen meegeven?

Investeer! Investeer in je eigen ontwikkeling, in steun door middel van coaching of collega’s, in het vrijmaken van tijd om gefocust aan een taak te kunnen werken. Een investering die je met volle overtuiging aangaat levert het mooiste resultaat op!

Kirsten op TEDxApeldoorn

In 2019 gaf Kirsten Regtop een ontroerende en pakkende TEDx-Talk op TEDxApeldoorn. Bekijk de talk van Kirsten hieronder terug.

6 vragen aan held Kirsten Regtop

In de maand mei hebben wij via het Heldenmeldpunt tientallen aanmeldingen binnen gekregen van Apeldoornse bedrijven die van betekenis zijn. En graag zetten wij deze Apeldoornse Helden in het zonnetje. Zo stelden we 6 vragen aan held Kirsten Regtop!

1. Je bent aangemeld voor het Heldenmeldpunt, hoe voelt dat?

Het was een enorme verrassing! Ik sport al tijden bij Marijje van Outdoor Workouts en we hebben wel vaker gesprekken over het werk wat ik doe. Ik weet dat ze dat graag wil ondersteunen, maar dat ze mij als een held zou aanmelden dat verbaasde me enorm. Want zo zie ik mezelf nou eenmaal niet. Dus een tikkeltje ongemak, maar zeker ook een eer dat het werk wat ik doe gezien en gewaardeerd wordt!

2. Wat doet Kirstenregtop.com precies?

Als spreker en expert op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld kom ik bij verschillende organisaties. Ook geef ik trainingen aan professionals over de aanpak van huiselijk geweld. Dat kan gaan over het bespreekbaar maken van zorgen, het volgen van een stappenplan om zorgvuldig te handelen, dilemma’s die spelen.

3. Welke betekenis wil je toevoegen/ voegen jullie toe aan de samenleving?

Met mijn werk wil ik het taboe wat rond huiselijk geweld speelt doorbreken. Slachtoffers voelen vaak veel schaamte. Het blijft vaak verborgen daardoor. Omstanders weten ook niet goed wat zij kunnen doen als zij zorgen hebben over iemand. Als iemand van zijn fiets valt ren je er op af. Als er vermoedens zijn van huiselijk geweld of kindermishandeling ren je het liefst zo snel mogelijk weg of val je stil. Daar wil ik verandering in brengen.

4. Waarom vind je dat zo belangrijk?

Huiselijk geweld is een van de grootste taboes in onze samenleving, terwijl het ontzettend veel voorkomt. In de afgelopen 5 jaar waren 747.000 mensen slachtoffer van fysiek huiselijk geweld in Nederland, dat zijn nog geeneens de slachtoffers van psychisch geweld. Schattingen zijn dat dat aantal vele malen hoger is. Als je zelf de effecten van een taboe ondervindt, dan weet je dat uitsluiting ook een gevolg kan zijn van een situatie waar je in zit. Dat maakt je onmachtig. Zelf heb ik ook aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om weer verbinding te maken met anderen als je je heel erg schaamt over je eigen gevoelens en gedachten. In mijn geval was dat als gevolg van depressies. Als je daarbij echter gesteund voelt door anderen die voor jou willen blijven gaan, dan kan dat een wereld van verschil maken. Dan kan je zelf weer het roer in handen nemen. Ik heb het geluk gehad die steun in mijn omgeving te hebben ervaren. En ik gun anderen dat ook!

5. Wat vind je als ondernemer/ merk de grootste uitdaging?

De grootste uitdagingen zitten voor mij in het omgaan met mijn eigen belemmerende overtuigingen. Wie zit er nou op mij of dit onderwerp te wachten? Dat is een vraag die voortdurend even om het hoekje komt kijken. En die ook maakt dat ik het soms lastig vind om echt te gaan staan voor mijn zichtbaarheid. Maar aan de andere kant komt er dan gelukkig al snel weer bevestiging als ik weer een mooie blog kan schrijven of in contact met mijn opdrachtgevers terugkrijg dat het werk wat ik doe waardevol is en impact kan maken. Wie ben ik dan om ze dat te onthouden?

6. Wat zou je iedere ondernemer willen meegeven?

Investeer! Investeer in je eigen ontwikkeling, in steun door middel van coaching of collega’s, in het vrijmaken van tijd om gefocust aan een taak te kunnen werken. Een investering die je met volle overtuiging aangaat levert het mooiste resultaat op!

Kirsten op TEDxApeldoorn

In 2019 gaf Kirsten Regtop een ontroerende en pakkende TEDx-Talk op TEDxApeldoorn. Bekijk de talk van Kirsten hieronder terug.

Vraag het Heldenmerk-pakket aan!

In het heldenmerk-pakket ontvang je het E-book én oefeningenboek om je eigen betekenisvolle merk te bouwen.