De helden van Creating Heroes: BAST - Kokoskool hero -

‘Verminderen van de houtskool-consumptie en het vergroten van de economische ontwikkeling van Indonesië door kokoskool te gebruiken’

Bast, Kokskool hero

Het verhaal van BAST

Jeroen Janssens, geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland, bezocht zijn geboorteland en zag daar hoe de basten van de kokosnoot werden gebruik om saté te bereiden. Dat bracht Jeroen op een idee: BBQ-kokoskool.

BAST kokoskool wordt gemaakt van de kokosnootbasten, een afvalproduct van de kokosindustrie. Daarmee vermindert BAST de afvalbergen van kokosnootbasten in Indonesië. Voor deze barbecuekool hoeft dus geen enkele boom gekapt te worden! Dat is nog eens met een goed gevoel barbecueën! Met het produceren van de kokoskool wordt de lokale economie in Indonesië gestimuleerd, een zaak dat Jeroen graag aanjaagt.

Uiteindelijk streeft Jeroen voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt met goede en eerlijke producten.

Heldenprofiel BAST

Oprichter:
Jeroen Janssens

Opgericht:
2014

Heldenproject:
Merkcommunicatie via verpakking & communicatiemiddelen

Heldencategorie
Klimaat- & Maatschappelijke held

Heldenkracht:
Met eerlijke en goede producten iedereen eerlijke kansen bieden

Samen met Bast hebben wij de volgende onderdelen gebouwd:

Jeroen van BAST over Creating Heroes:

“Creating Heroes brengt goed in beeld wat de kern en waardes zijn van mijn bedrijf. Door de HERO-talks, maar ook het ontwerpen van de verpakking helpen ze BAST op de juiste manier onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep. De heren weten hun gezamenlijke kennis goed te bundelen en in te zetten voor BAST”

Creating Heroes over BAST:

BAST is zo’n typisch heldenbedrijf dat vanuit intrinsieke motivatie een bedrijf start met een maatschappelijk doel. Extra tof is het dat het werk van BAST aan meerdere kanten snijdt. Door BAST te gebruiken help je van afval grondstof te maken, voorkom je het kappen van bomen voor houtskool én help je het gat tussen arm en rijk kleiner te maken. Een echt heldenbedrijf, waar wij met trots voor werken.

Help bast groeien en volg ze via de volgende kanalen:

Meer over BAST vind je op de website

Volg BAST op Facebook

Krijg inspiratie op Instagram

Lees het laatste nieuws over BAST op Twitter

Net als BAST een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy