Caspari - Van Afval Naar Grondstof Hero - Creating Heroes

‘Alle designmeubelen in Nederland zijn gemaakt van hergebruikte grondstoffen’

Caspari – Van Afval Naar Grondstof Hero

Het verhaal van Caspari

Ed de Baat en Niels IJsselsteijn hebben de handen in één geslagen om twee grote problemen tegen te gaan: Mensen die buiten de arbeidsmarkt vallen én dat we teveel grondstoffen weggooien. Daar gaan ze met hun bedrijf Caspari wat aan doen. Zij maken designmeubelen van materiaal dat anders weggegooid zou worden. Deze designmeubelen maken ze samen met mensen die buiten de reguliere arbeidsmarkt staan, die zij het vak aanleren. Dit alles met één grote missie: 0% afval + 100% inclusieve arbeidsmarkt = Caspari!

Caspari circulaire design meubels- Ed de Baat

Heldenprofiel Caspari

Oprichters:
Ed de Baat & Niels IJsselsteijn

Opgericht:
2018

Heldenproject:
Heldenmerk opbouwen

Heldencategorie 
Circulaire- en maatschappelijke held

Heldenkracht:
Door designmeubelen te ontwerpen en te produceren materialen hergebruiken én mensen een kans bieden op de arbeidsmarkt.

Met Caspari ontwikkelden wij:

Ed & Niels van Caspari over Creating Heroes:

Wij waren op zoek naar een bureau die ons kan helpen met het vinden van onze missie en visie en die te vertalen naar een mooie website. Niet op de meest traditionele manier maar juist op de manier waar Creating Heroes dit doet. Laagdrempelig, meedenkend en geïnteresseerd. Daarnaast zochten wij een bedrijf die ook maatschappelijk en duurzaam het verschil wil maken.

Om dit bereiken hebben we in een aantal sessies ons DNA profiel opgesteld, waarbij wij allemaal ons ‘huiswerk” meekregen. We hebben nu een mooi handboek voor de toekomst en de website is live! De input en ideeën van Creating Heroes zijn daarin verwerkt.

Voor ons is Creating Heroes constructief, laagdrempelig, begripvol en vol met passie!

Creating Heroes over Caspari:

Caspari is zo’n heldenbedrijf die het held zijn in zich heeft, zonder het zelf te merken. Ze zijn écht intrinsiek gemotiveerd om verandering te bewerkstelligen in de samenleving door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden én grondstoffen te maken van afvalmaterialen. De creativiteit en ideeën die zij hebben zijn inspirerend en nemen veel partijen mee in hun enthousiasme en missie. Wij zijn trots om hen te ondersteunen bij hun missie!

Volg Caspari en help ze mee met hun missie!

Bekijk de collectie of bekijk het portfolio

Lees het laatste nieuws van Caspari op Facebook

Net als Caspari een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.