‘Naar 30 kilo restafval per persoon per jaar. Het kan’

Gemeente Apeldoorn – Recycle Heroes

Het verhaal van Gemeente Apeldoorn

In 2017 was het tijd voor een nieuw beleid voor de Gemeente Apeldoorn omtrent afval. In dit jaar is er voor gekozen om alles anders te doen: Het beleid heette niet langer meer het afvalbeleid, maar het recyclebeleid. Gemeente Apeldoorn stak zijn nek uit door een recycleservice neer te zetten, waarmee ze in 2025 nog maar 30 kilo per jaar per persoon aan restafval wil overhouden.

Om dit beleid goedgekeurd te krijgen, was instemming van de bewoners vereist. Beleid omtrent afvalzakken zorgt over het algemeen voor veel emotie. Om deze reden koos de Gemeente Apeldoorn om de instemming niet langer meer te vereisen, maar juist de bewoners te laten meedenken over het nieuwe beleid. Vanuit een online platform werd het beleid geschetst, waar iedere bewoner in Apeldoorn op kon reageren. Hierop kon de afdeling ‘Recycling’ van de Gemeente Apeldoorn het recyclebeleid evalueren.

Heldenprofiel Gemeente Apeldoorn

Afdeling:
Afval –> Recycling

Projectlooptijd:
2016 -2017

Heldenproject:
Storytelling toepassen én het online platform creëren.

Heldencategorie 
Klimaatheld

Heldenkracht:
Nek uitsteken door een scherpe ambitie te hebben om meer te recyclen.

Met De Gemeente Apeldoorn ontwikkelden wij:

Creating Heroes over de Gemeente Apeldoorn:

De Gemeente Apeldoorn is een mooi voorbeeld van een ambitieuze overheidsinstantie. Door voorop te lopen in het aanbieden van een recycleservice, zorgen zij voor een enorme boost in de impact op het gebied van afval en het hergebruiken van grondstoffen. Juist een gemeente met deze ambitie en visie hebben we nodig om de impact te behalen die nodig is!

Net als de Gemeente Apeldoorn een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy