Ontwerp kaartspel Flowtet - Creating Heroes

Ontwerp kaartspel Flowtet

Over Floooow

Meer innovatieve bedrijven in Nederland, waar geen burn-out, stress en bore-out voorkomt, dat is waar Floooow elke dag aan werkt! Door bedrijven te helpen om structureel meer flow te ervaren zorgen zij voor meer innovatie bij bedrijven.

Het heldenvraagstuk

Tijdens interventies (zij gebruiken de term ‘flow teamspellen’) gaat Floooow aan de slag met teams binnen bedrijven om daar flow te bevorderen. Eén van de spellen die zij hebben ontwikkeld voor teams is het spel Flowtet, een variant op kwartet. Aan Creating Heroes is gevraagd om de vormgeving voor dit spel te maken.

Flowtet kaarten

Het ontwerp van het kaartspel Flowtet

Bij het ontwerp van het kaartspel hebben we naast de huisstijl ook rekening gehouden met de functionaliteit van het spel. Het spel is simpel en strak ontwerpen. Door gebruik te maken van het kleurenpalet uit hun huisstijl, komt de flow in kleuren ook hier weer terug. Het kaartspel is een aantal slagen groter gemaakt dan gangbare kaartspellen, zodat de teksten op de kaarten goed leesbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat je met het spel ook echt iets vast hebt.

Bij het gebruik van markeringen (bijvoorbeeld bij het markeren van welke kaart je uit het kwartet hebt) is gebruik gemaakt van de standaard kleuren uit hun huisstijl. Hiermee is de functie toegepast en is het wel opvallend maar niet schreeuwerig.

Ook Flowtet doen met jouw team? Bekijk hier hoe je dat kan doen!

Onze sidekicks hebben ondersteund bij de volgende werkzaamheden:

  • Het meedenken en adviseren van het ontwerpconcept van het spel.
  • In verschillende rondes is de vormgeving van het kaartspel ontwikkeld.
  • Het druk-klaar maken van het ontwerp en het begeleiden tijdens het bestelproces van de kaarten.

Aan de slag met jouw communicatie?

Heb jij een tof merk en wil jij in je communicatiemiddelen nog meer je verhaal naar buiten brengen om je doelen te bereiken? Boek dan een vrijblijvende inspiratiesessie en we kijken samen naar de manier om succes te hebben met je communicatie.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy