‘Mensen verbinden die van sport houden’

Sportunity – Sport Hero

Het verhaal van Sportunity

In 2010 studeert Niels Schut af met een 10 bij zijn opleiding SM&O. Zijn afstudeeronderzoek had als thema de ongebonden sporter. Sporters worden tegenwoordig niet meer lid van een vereniging of een bond, maar willen wel blijven sporten, zeker als belangrijk onderdeel van onze gezondheid als mens.

Het eerste concept wat Niels in de markt zet is Netband.nl, een online platform waarmee tennissers kunnen spelen waar, wanneer en met wie ze maar willen. Dit concept is het fundament gebleken voor Sportunity, dat in 2015 wordt gedoopt. Bij sportbonden loopt het aantal leden echter terug, sporters willen op een nieuwe manier sporten en ongebonden zijn. Dit probleem lost Sportunity op: Zij willen mensen verbinden die van sport houden. Door nieuwe businessconcepten te verzinnen voor sportbonden, zodat zij aansluiten bij de behoeften van de nieuwe klanten.

Sportunity is daarbij niet van het u vraagt, wij draaien-principe. Zij ontwikkelen juist samen mét de sportbonden en sportorganisaties nieuwe businessconcepten om fans, sporters en de bond bij elkaar te brengen. Samen ontwikkelen ze een app of platform waar zij samen meerwaarde hebben!

Heldenprofiel Sportunity

Oprichter:
Niels Schut

Opgericht:
2015

Heldenproject:
Heldenmarketing uitvoeren

Heldencategorie 
Sociale Held

Heldenkracht:
Door sporten opnieuw uit te vinden de ongebonden sporter verbinden met sportaanbieders

Met Sportunity ontwikkelden wij:

Creating Heroes over Sportunity:

Sportunity is held van het eerste uur. Al in 2010 tijdens het afstuderen hadden de sidekicks van Creating Heroes (toen nog onder een andere naam) en Niels een samenwerking. Niels is echt een ambitieuze ondernemer die een missie heeft! Om iedereen in Nederland te laten sporten door sporten makkelijker te maken. Het is tof om te zien hoe Niels hiermee aan de slag gaat en wij ondersteunen hem heel graag waar nodig!

Zo kun jij Sportunity volgen in hun missie naar een betere sportwereld!

Bezoek de website van Sportunity

Laat je inspireren op hun Facebook-pagina

Bekijk de laatste video’s op Vimeo

Volg Sportunity op Instagram

Volg Sportunity op Twitter

Net als Sportunity een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 421
7311 SX Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy