Het verhaal achter de video van het Zonnepark Ecofactorij

Samen met energiecoöperatie deA, Oosterberg en Mulder Systems maakten we een video van het project rondom het Zonnepark Ecofactorij. Maar wat is nu het verhaal achter deze video? Je leest het in dit artikel.

Zonnepark Ecofactorij

Zonnepark Ecofactorij is een project van drie Apeldoornse partijen. Ten tijde van de oplevering was het zonnepark het grootste particuliere zonnepark van de Gemeente Apeldoorn. Het zonnepark is gerealiseerd op het dak van groothandel Oosterberg. Het zonnepark is een mooi bewijs van het bundelen van krachten met drie lokale partijen.

Het waarom van de video

Het resultaat van het Zonnepark Ecofactorij is er één om trots op te zijn. Voor de drie partijen was het daarom ook belangrijk om dit project (en het verhaal erachter) over te brengen aan de Apeldoorners. Iedere partij had ook een persoonlijk doel met het ontwikkelen van de video, zo is dit project voor Mulder Systems een bewijs dat ze projecten van dergelijke omvang aankunnen als bedrijf.

Voor Oosterberg is het project een belangrijke keuze, hiermee laten zij zien dat ze koploper zijn op het gebied van de duurzame energie transitie. Met deze video wilden zij laten zien dat ze uitdagingen op dit gebied niet uit de weg gaan. Zo was hun dak in eerste instantie niet geschikt voor het zonnepark, maar door goed onderzoek en samenwerking met de juiste partijen, konden er aanpassingen worden gerealiseerd die ervoor zorgde dat op het dak van Oosterberg een zonnepark kon worden aangelegd.

Voor deA was het een belangrijk project om aan te tonen dat zij de juiste speler zijn in het verbinden van alle betrokken partijen. Met dit project en de video konden zij aantonen dat zij de faciliterende rol hadden aangenomen, ook met betrekking tot het aantrekken van de financiering (zoals subsidies en andere vormen) vanuit de gemeente en de provincie.

De strategie van de video

Vanuit de drie verschillende doelen, is er is gekozen om bij deze video storytelling toe te passen. De realisatie van het zonnepark is heel mooi, maar het is de gedrevenheid, de samenwerking en het enthousiasme van de mensen achter het project, die ervoor gezorgd hebben dat dit project een succes is geworden. Met storytelling benadruk je deze gedrevenheid, de samenwerking en enthousiasme en dit uitte zich door de woordvoerders van de betrokken partijen kort en krachtig over het zonnepark te laten vertellen, met als gevolg dat het project een gezicht krijgt!

Door in deze video niet alleen op de successen, maar ook op de tegenslagen in te gaan, wordt de kijker vastgehouden én krijgt de kijker het gevoel dat het project écht voelt. Deze transparantie is voor alle partijen belangrijk, omdat ze zo ook aan nieuwe opdrachtgevers laten zien dat er tegenslagen komen, maar dat zij in staat zijn deze ook op te lossen.

Een zeer belangrijk visueel aspect waren de drone beelden (in ons vak aerial opnames genoemd). Door het toepassen van drone beelden, krijgt de kijker pas echt een goed beeld van hoe omvangrijk dit project is geweest. Juist omdat het vanaf de grond voor voorbijgangers niet mogelijk is om het zonnepark te bewonderen (het dak is hiervoor te hoog), hadden de drone beelden van het zonnepark een extra meerwaarde in deze video.

Het resultaat

In samenwerking met alle partijen hebben we een aantal draaidagen weten te organiseren. De beelden zijn geschoten en door onze sidekicks vakkundig gemonteerd. Vervolgens is er per communicatiekanaal de juiste videolengte versie opgeleverd. Voor social media een trailer versie van 1 minuut, voor de website een 3 minuten versie en voor het youtube kanaal de volledige versie van 7 minuten.

Wil je iedere week inspirerende artikelen ontvangen in je mailbox?
Meld je dan aan voor de heldenpost:

Grondstoffen raken op. Wanneer? Dat weten we niet, maar dat het opraakt weten we zeker. Ik onderneem omdat ik als ondernemer een bijdrage wil leveren aan de wereld. Dat doet ik door andere ondernemers een podium te bieden die staan voor de circulaire economie. Bedrijven die niet alleen financiële winst als doel hebben maar ook winst voor maatschappij. Voor mij zijn deze bedrijven de helden van morgen.  Ik gebruik visual storytelling om de unieke verhalen van deze bedrijven in beeld te brengen.

Over PatrickSidekick gericht op storytelling en videomarketing
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.