Storytelling-video Zonnepark Ecofactorij

De Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn (deA) heeft samen met Oosterberg en Mulder Systems het grootste zonnedak in Apeldoorn gerealiseerd. Het project past goed bij hun missie: Het afscheid nemen van fossiele brandstoffen en de weg vrij maken naar duurzame energie in Apeldoorn.

Het heldenvraagstuk

De Zonnepark Ecofactorij wat zich bevindt op het dak van Oosterberg, is een prestigieus project geweest. Het verhaal achter dit Zonnepark is zeker de moeite waard om te vertellen en daarom is aan Creating Heroes gevraagd om een video te produceren die het verhaal vertelt over het project, waarin alle partijen willen aantonen wat voor belangrijke rol zij hebben gespeeld in het realiseren van het zonnepark.

Onze aanpak

Om de video tot stand te brengen hebben we eerst alle drie de partijen samen gebracht. Op deze manier konden we een goede afstemming bereiken en de gezamenlijke doelen van de video bespreken. Op basis van deze afstemming is het script geschreven, waarin we bewust ook de uitdagingen tijdens het project hebben toegevoegd. Juist deze uitdagingen maken de trots over het realiseren van het project groter en daarmee versterkt het de kracht van storytelling. Daarnaast is er samen gekeken naar het videoplan: welke communicatiekanalen worden er ingezet en welke vorm van video past er dan bij?

Tijdens de opnamedagen hebben we de verschillende betrokkenen geïnterviewd. Niet door ze een heel script het hoofd te laten leren, maar door middel van vragen een dialoog aan te laten gaan met sidekick Patrick. Hierdoor is de sfeer ongedwongen en komt het beter over op de video. We hebben bewust gekozen om op het dak te filmen, zodat de sfeer en ambiance goed overkomt op de video. Daarnaast is ook de Apeldoornse Wethouder Sandmann opgenomen, om het project nog meer kracht bij te zetten. Bij deze projecten mogen dronebeelden niet worden vergeten, daarmee krijgt de kijker een mooi overzicht van de grootte van het Zonnepark. En natuurlijk zijn dronebeelden altijd mooi ;-).

Meer over het verhaal achter het Zonnepark Ecofactorij lees je in het artikel dat verscheen in onze sectie inspiratie

Onze sidekicks hebben ondersteund bij de volgende werkzaamheden:

  • Het ontwikkelen van het script
  • Het uitvoeren en regisseren van de video-opnames
  • Het monteren en opleveren van de video
  • Het ontwerpen van de tumbnail-afbeelding

Eindresultaat

De video is opgeleverd met een versie voor ieder communicatiekanaal. Voor de sociale media is een korte versie van 2 minuten opgeleverd, voor de website van de drie partijen een 3-minuten versie en de volledige versie van 7 minuten voor op het Youtube-kanaal.

Meer weten over deA? Bekijk hun heldenpagina!

De sociale media versie van 2 minuten

De website-versie van 3 minuten

De volledige versie van 7 minuten

Jouw website laten aansluiten bij jouw heldenverhaal?

Heb je een tof merk, maar merk je dat je website niet meer up to date is? Of begin je net met je heldenbedrijf en heb je een website nodig? Boek een vrijblijvende inspiratiesessie en samen bespreken we de wensen en mogelijkheden!

Creating Heroes – Apeldoorn

Prins Willem-Alexanderlaan 394
7311 SZ Apeldoorn
welkom [a] creatingheroes.nl
06 27 47 36 53
KvK 67780121
Wij vinden privacy erg belangrijk, bekijk hoe wij omgaan met jouw privacy