Floooow, Anti Burnout Hero

‘Samen zorgen we ervoor dat we stress, burn-out en bore-out in 2030 in Nederland niet meer voorkomt’

Heldenprofiel Floooow

Oprichtster:
Rachel Rothengatter- Gasper

Opgericht:
2018

Heldenproject:
Heldenmerk bouwen

Heldencategorie 
Maatschappelijke held

Heldenkracht:
Met innovativiteit en enthousiasme organisaties transformeren

Een inspirerend merk bouwen om het concept flow

Floooow is een merk dat flow in de dagelijkse werkpraktijk bevordert! Maar voordat het merk bestond was oprichtster Rachel Gasper-Rothengatter een zelfstandig professional op het gebied van werving en selectie, die een wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar flow in de dagelijkse werkpraktijk. Dit onderzoek is de basis geweest voor het merk Floooow dat we gezamenlijk met Rachel hebben neergezet. Een merk dat staat voor het ontwikkelen van flow-organisaties.

Burn-out de wereld uit in 2030!

De merkfundering van Floooow

Het merk Floooow is ontwikkelt vanaf de basis: De merkidentiteit. De centrale rol in de merkidentiteit is de missie van Floooow:

De heldenmissie van Floooow is het verbannen van stress, burn-out en bore-out uit heel Nederland in 2030. Floooow wil dit bereiken door medewerkers binnen organisaties structureel flow te laten ervaren, zodat Nederland het meest innovatieve land ter wereld wordt en ‘best place to work’

In het programma naar de merkidentiteit hebben we naast de missie ook de visie, de kernwaarden en de unieke heldenkrachten geformuleerd, welke we verder uit hebben gewerkt in de positionering en de communicatierichtlijnen. Uit het programma naar de merkidentiteit is het DNA-handboek ontstaan, de merkgids die Floooow gebruikt om het merk uit te bouwen.

Aan de hand van de merkidentiteit is de merkfundering uitgebreid met de ontwikkeling van de merknaam en het ontwerp van het logo. In het logo is het het beeldmerk van de ‘F’ heel duidelijk van Floooow. Dit beeldmerk bestaat uit 1 lijn met een ‘vloeiend’ verloop van groene en blauwe kleurtinten. Het vloeiende verloop staat voor de flow die Floooow brengt binnen organisaties. De kleuren stralen rust en creativiteit uit. De letters zijn met elkaar verbonden en staan symbool voor de verschillende medewerkers binnen een organisatie die elkaar nodig hebben om een geheel te vormen.

De krachtige website als drager van het merkverhaal

De merkdragers van Floooow

Het verhaal van Floooow wordt via verschillende kanalen vertelt. Eén van de belangrijkste dragers van de merkverhalen is de website van het merk. Op de website staat het verhaal van Floooow centraal. Daarbij staat de gebruiker op deze website centraal, zodat zij direct vinden wat ze zoeken. Om die reden staan de vragen voor de doelgroep op de header van de website. De website ademt hiermee de merkwaarden uit en helpt de bezoeker om een floworganisatie en daarmee samen met Floooow de missie te bereiken.

Een van de meest belangrijke elementen op de website is de content-sectie, waarmee zij het merk met de merkverhalen kunnen laden.

Online en offline marketingacties voor merkbekendheid

Het laden van het merk Floooow

De merkfundering van Floooow is de basis voor het laden van het merk. De maretingstrategie van het merk is omgezet in een actieplan om het publiek op de juiste manier te bereiken met de boodschap van Floooow. Aan de hand van dit actieplan is het merk zelf begonnen aan het vervaardigen van content door middel van blogs en interviews. Naast de online marketing is ingezet op de offline communicatie van het merk. Met het ontwikkelen van hun eigen spellen en acties hebben we de visuele identiteit en de boodschap volledig doorgevoerd, voor een consistente communicatie.

Resultaat van het merk Floooow

Het eindresultaat is een krachtig en helder merk. Met de identiteit kan het nieuwe merk de markt op om echte heldendaden te gaan verrichten. Samen met de medewerkers van Floooow heeft Rachel een helder en krachtig verhaal waarmee ze naar buiten kan treden en waarmee ze klanten inspireert!

Rachel van Floooow over Creating Heroes:

Rachel van Floooow over Creating Heroes:

“Voordat ik met Creating Heroes ging werken was het concept flow in de dagelijkse werkpraktijk onderzocht, maar nog geen handen en voeten gegeven om het concept in de markt te zetten. Dus de vraag borrelde: hoe ga ik mijn droom zakelijke handen en voeten geven?

Samen met Creating Heroes zijn we aan de slag gegaan. Met vragen en doorvragen hebben we onderzocht wat mijn hartewens voor mijn bedrijf was en vervolgens hebben we mijn DNA en strategie in kaart gebracht en het marketingplan, het communicatieplan en het contentplan gemaakt.

Hierdoor hebben we nu een nieuw merk en vooral focus op dat wat mij als ondernemer drijft met een prachtige missie en droomdoel waar ik planmatig, maar ook intuïtief en dus passend bij mij als persoon de komende jaren mee verder kan.

Het is zeer waardevol om een marketingpartner te hebben die kritisch met me meedenkt, die ook tegenwicht biedt en mij scherp houdt.”

Creating Heroes over Floooow

Creating Heroes over Floooow:

“Floooow is een typisch heldenmerk! Beginnen van een maatschappelijke doelstelling om burn-outs in de samenleving te voorkomen, dat maakt voor ons de held Floooow! Als sidekicks vinden wij het tof om met een klant als Rachel en haar team te werken. Gedreven ondernemers die wij mogen structureren om hun merk te bouwen, wat wat ons betreft resulteert in een mooi eerste jaar van Floooow!”

Net als Floooow een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.

Net als Floooow een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.