IVN - Natuur hero - Creating Heroes

IVN – Natuur hero

‘De natuur dichterbij de mensen brengen, zodat zij de natuur weer in hun hart sluiten en hier ook beter voor zullen zorgen’

Heldenprofiel IVN

Afdeling
Apeldoorn

Opgericht:
1960

Heldenproject:
Videomarketing

Heldencategorie 
Klimaat- en maatschappelijke held

Heldenkracht:
Door de natuur te laten ervaren én mensen het te laten leren beter zorgen voor de natuur

Dé organisatie die de natuur wil terugbrengen bij mensen

In deze huidige tijd zijn wij als mensen steeds verder van de natuur komen te staan. Bedenk maar eens hoeveel mensen er opgroeien zonder natuur om zich heen, maar in volgebouwde steden? IVN is dé organisatie die de natuur wil terugbrengen bij mensen. Hierdoor gaan ze ervaren hoe tof de natuur eigenlijk is, hoeveel leuke dingen er te doen zijn. Daardoor gaan we de natuur weer in ons hart sluiten én uiteindelijk beter omgaan met het milieu. Hierdoor snijdt het hout aan meerdere kanten: Er wordt impact gecreëerd op milieugebied, maar ook aan de gezondheid en welzijn van mensen!

Productvideo in verhaalvorm

Het laden van het merk IVN Apeldoorn

IVN is een organisatie die jong en oud laat beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Het Woldhuis op het landgoed Woudhuis is een locatie waar natuureducatie wordt aangeboden voor basisschool leerlingen. Het Woldhuis bevindt zich in een bosrijk gebied, wat uitermate geschikt is om de natuur te beleven. De natuureducatie is onderdeel van de missie van IVN: ‘De natuur dichterbij de mensen brengen, zodat zij de natuur weer in hun hart sluiten en hier ook beter voor zullen zorgen’.

De programma’s van IVN Apeldoorn sluiten perfect aan op de natuureducatie. Zo zijn er schoolreizen voor één dag en natuurkampen als meerdaags programma. Voor drie van de programma’s van IVN Apeldoorn hebben we storytelling productvideo’s gerealiseerd die het verhaal van het product vertellen.  De drie programma’s zijn:

  • Winterschoolreisjes in de natuur
  • Natuurkamp op het Woldhuis
  • Op schoolreisje in de natuur

Resultaat

De video’s werden direct ingezet op sociale media en de eigen kanalen van IVN Apeldoorn. De video’s kregen veel kijkers en zorgden voor mooie reacties van oud leerlingen. Het echte en belangrijkste resultaat zijn de nieuwe aanvragen voor de programma’s, het gezamenlijke doel was daarmee voltooid.

De diensten voor IVN Apeldoorn:

Elke van IVN Apeldoorn over Creating Heroes:

“Volgt nog..”

Creating Heroes over IVN Apeldoorn:

IVN is een echt heldenbedrijf. Het past volledig bij onze visie: Niet vingerwijzen, maar positief mensen alternatieven laten zien. IVN is opgericht om mensen educatie bij te brengen op het gebied van natuur en met hun missie past de titel Held ze als een jas. Waar vroeger de Bond tegen Verontreiniging van Natuur en Stad vooral mensen die fout doen wilde corrigeren, heeft IVN gekozen om vooral te richten op educatie!

Net als IVN Apeldoorn een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.