Logo Avalena - Creating Heroes

Logo-ontwerp Avalena

Over Avalena

Avalena begeleidt hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij het vinden van hun eigen weg, waardoor zij met hun taltenten een belangrijke bijdrage aan de wereld kunnen leveren.

Het heldenvraagstuk

Avalena start als nieuw merk en bij een nieuw merk hoort een sterke visuele identiteit. Het logo is de basis hiervoor en Marleen heeft in haar hoofd hoe het logo eruit moet komen te zien en de vraag bij Creating Heroes neergelegd om dit te maken.

Avalena logo

Onze aanpak in het logo-ontwerp

Voordat we aan het proces begonnen is aan Marleen van Avalena gevraagd om na te denken over wat ze mooi vindt en wat niet. Ook is er gevraagd welke kleuren zij vindt passen bij haar merk, zodat we dat als uitgangspunt konden gebruiken in het ontwerpproces.

In verschillende rondes hebben we verschillende beeldmerken de revue laten passeren. Veel van deze beeldmerken werden al snel heel statisch, wat niet past bij Avelena. Door goed naar elkaar te luisteren zijn we stap voor stap naar het juiste beeldmerk gekomen: Het logo van Avalena.

Het verhaal achter het logo

Het logo van Avelena is een dynamisch logo geworden, waarin de vogel als metafoor dient voor de vrijheid en kleurrijke gedachten van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. Doordat deze kinderen zelf erg dynamisch zijn, is het logo ook dynamisch geworden met een kleurenpalet die past bij Avelena. Het kleurenpalet visualiseert de kleurrijke gedachten van de kinderen. De letters die gebruikt zijn stralen dynamiek uit, dit komt doordat we samen de letters gepersonaliseerd hebben voor Avalena.

Onze sidekicks hebben ondersteund bij de volgende werkzaamheden:

  • Het begeleiden van een werksessie waarin de eisen, wensen en eerste schetsen zijn ontwikkelt;
  • Het ontwerpproces van het logo in vier verschillende rondes.
  • Het opleveren van het logo in verschillende formaten, zodat deze responsive ingezet kan worden.

Aan de slag met jouw logo?

Heb jij een tof merk en is het tijd om dat visueel uit te drukken? Boek dan een vrijblijvende inspiratiesessie en we kijken samen naar de manier om jouw verhaal beeldend te maken!