Scopo Atletico - Beweegheroes - Creating Heroes

Scopo Atletico – Beweeg Heroes

‘Van beweegarmoede naar beweegrijkdom’

Heldenprofiel Scopo Atletico

Oprichter:
Marco Neuvel

Opgericht:
2017

Heldenproject:
Missie-ontwikkeling

Heldencategorie 
Maatschappelijke held

Heldenkracht:
Met enthousiasme, kennis en familiegevoel naar beweegrijkdom

Beweegrijkdom

Het merk Scopo Atletico gaat de strijdt aan met beweegarmoede. De huidige generatie beweegt minder dan de generaties hiervoor, waardoor zij aantoonbaar minder fit zijn. Door minder gevarieerd te bewegen wordt deze generatie vatbaarder voor blessures en ziektes. Het niet voldoende bewegen zorgt er op die manier voor dat we als hele maatschappij er last van hebben, omdat het ook de zorgkosten verhoogt. Door structureel, gevarieerd en voldoende te bewegen wordt deze generatie fitter, gelukkiger en creatiever.

Van beweegarmoede naar beweegrijkdom

De merkfundering van Scopo Atletico

Scopo Atletico zet in op het creëren van een beweging. Zij willen dat gevarieerd, structureel en voldoende beweging in onze samenleving ingesloten wordt. Tijdens de verschillende missie-sessies spraken we veel over de beweegarmoede die in deze generatie is ontstaan, maar ook over het omgekeerde effect. Wanneer Scopo Atetico voor een beweging zorgt van veel en gevarieerd bewegen dan heeft dat effect op de huidige generatie en alle generaties die daarna komen. Dat is ook de reden dat we op de term beweegrijkdom zijn gekomen. Met als krachtige missie voor het merk:

Van Beweegarmoede naar Beweegrijkdom

Deze missie is de essentie van het merk Scopo Atletico. Met hun Scopo Atletico methode focussen ze niet alleen op beweegvaardigheden, maar ook op de sociale vaardigheden van de maatschappij. Daarmee willen ze het structureel, gevarieerd en voldoende bewegen borgen in de maatschappij. Het bewegen is op deze manier een vast onderdeel van ons leven.

De diensten naar de missie van Scopo Atletico

Marco van Scopo Atletico over Creating Heroes:

“Wij wilden graag onze missie, visie en kernwaarden goed onder woorden brengen. We kwamen wel in de richting, maar wat we nou echt achter wilden laten in de maatschappij kwam niet terug. Freek van Creating Heroes heeft ons in meerdere sessies geholpen door ons met gerichte vragen na te laten denken over waarom we dingen doen, wat we willen overbrengen en hoe we bekend willen staan. Vervolgens hebben we dit concreter gemaakt in een aantal missies die aan het AMORE principe moesten voldoen.

Uiteindelijk resulteerde dit in één krachtige missie, die we verder hebben geconcretiseerd met ondersteuning van Freek. Hier zijn we super blij mee, want het geeft ons heel veel richting voor de komende jaren! Ook los van de sessies was er genoeg tijd voor vragen en ook na ons traject heeft Freek nog de tijd genomen om ons te ondersteunen. Ik zou het iedereen aanraden die aan de start van een bedrijf staat of moeite heeft om de volgende stap te maken met het bedrijf.”

Creating Heroes over Scopo Atletico:

“De maatschappelijke impact die Scopo Atletico nu al heeft en waar ze naar streven is echt held-waardig! De passie en energie waarmee zij tijdens de missie-sessies op ons kantoor kwamen resulteerde in een krachtige missie. De innerlijke drive die iedereen binnen het bedrijf heeft maakt ons trots om hen te mogen helpen bij de ontwikkeling van hun prachtige merk.”

Net als Scopo Atletico een held worden?

Met de vrijblijvende Herotalk bespreken we samen met jou het stappenplan om jouw heldenmerk op te zetten en/ of uit te bouwen.