5 redenen waarom jij een videostrategie nodig hebt

Video’s zijn niet meer weg te denken uit de marketingstrategie van een bedrijf. Maar waarom is dit nu eigenlijk? En waarom heb je een strategie nodig voor je video-marketing? In dit artikel lees je er meer over.

Video brengt de emotie van je verhaal over

Jouw verhaal is een verhaal dat vertelt móét worden. Je bent een held met een heel belangrijke missie. Wat je wilt is dat mensen jouw verhaal begrijpen en gaan voelen. Video is het middel om emoties over te brengen met je verhaal. Je zult vast wel eens een brok in de keel hebben gekregen bij een film in de bioscoop, het zijn emoties die mensen raken en ervoor zorgen dat mensen in beweging komen.

Door video in te zetten zorg je ervoor dat mensen echt geraakt worden door je merk. Ons brein verwerkt een beeld namelijk 60.000 keer sneller dan dat het teksten verwerkt. Hierdoor komt je verhaal sneller en beter over bij je potentiële fans. Bekijk alleen al het voorbeeld van Frekkel dat eind vorig jaar mensen in het hart raakte.

En om ook nog het verhaal achter het hondje te verduidelijken kwam de staatsloterij met deze video:

Interactiviteit verhoogt met video

De emoties van je verhaal zijn niets waard als het geen interactie oproept. Wanneer je maar 10 mensen met je verhaal bereikt, heb je er weinig aan. Met video verhoog je de interactie op je verhaal. Forbes heeft in hun onderzoek bewezen dat 75% van de ondernemers minimaal één keer per week een video kijkt die aan hun werk is gerelateerd. Nadat ze deze video hebben bekeken, bekijkt 65% van hen ook nog eens de website van het bedrijf dat de video heeft gedeeld.

Met het inzetten van video in je marketingprogramma’s verhoog je de kans op interactie en het delen van je post met 10 keer. En bijna de helft van de kijkers naar een video onderneemt actie naar het zien van de video.

Lees ook: Storytelling video

“Door een video toe te voegen op je landingspagina is de kans 80% dat er conversie uit komt.”

Youtube is één van de grootste zoekmachines

We kennen allemaal Google als grootste zoekmachine, maar wist je dat Youtube daarna de grootste is? Dat betekent dat het inzetten van een videostrategie goed is om de vindbaarheid van je website te vergroten.

Wanneer je een video plaatst op Youtube is het belangrijk om na te denken over de titel, de samenvatting en de tags die je de video meegeeft. Zorg dat je hierin zoektermen gebruikt waarop je klanten zoeken (uiteraard moet je video hier wel over gaan). Hierdoor zorg je voor een grotere vindbaarheid van je merk.

Video zorgt voor een verhoging van je conversie

Interactie en bezoeken op je website zijn belangrijke meetinstrumenten voor je marketing. Maar wanneer het niet converteert is het nog niets waard. De vierde reden om een videostrategie in te zetten is dat het de conversie verhoogt. Door een video toe te voegen op je landingspagina is de kans 80% dat er conversie uit komt. Daarnaast geeft 7 op de 10 B2B marketeers aan dat videomarketing voor een hogere conversie zorgt.

Het is duidelijk, video’s zorgen voor meer conversie op je marketing. Daarbij zorgen video’s ervoor dat je bijna een vijfde minder uitgeeft aan een lead. Tel daarbij op dat 40% van de consumenten aangeeft dat de video een positieve invloed heeft gegeven op het aankoopbeleid en het is duidelijk dat video belangrijk is voor de conversie van je bedrijf.

Maar hoe pas je video nu toe in je marketingprogramma’s? Op verschillende momenten in de klantreis kun je video toepassen, denk bijvoorbeeld aan:

  • De homepagina van je website;
  • Op een landingspagina;
  • Sociale media kanalen;
  • In blogberichten voor meer uitleg;
  • Op de ‘over-ons’ pagina van je website, met achtergrondinformatie over je bedrijf en team;
  • Bij online advertenties en partnerships.
  • Het maken van programma’s op Youtube of andere platforms.

Lees ook: Hoe zet je storytelling in zoals TOMS en Tony’s?

Structureel je verhaal vertellen

Jouw verhaal is het delen waard. Het moet verteld worden, omdat het de samenleving een positieve bijdrage levert. Met het inzetten van video ga je aan de slag om structureel je verhaal te vertellen. Met video kun je in verschillende formats aan de slag om het je (deel)verhalen te vertellen.

Het doel van de Efteling is om mensen te verwonderen. Dat doen ze uiteraard wanneer je bij hun in het park bent, maar ook online verwonderen ze mensen met hun verhalen. In hun ‘Magische making-of’-serie brengen ze de verhalen van hun nieuwe attracties naar buiten. Zo kon je volgen hoe de achtbaan Baron 1898 werd gebouwd.

Of het populaire chocolademerk merk (en held) Tony’s Chocolonely die via Youtube het verhaal verteld achter hun bedrijf in de serie: Tony’s Story:the road to slave-free chocolate.

Maar ze hebben ook de film Tony opgezet, wat echt het verhaal verteld achter hun missie:

Wil je iedere week inspirerende artikelen ontvangen in je mailbox?
Meld je dan aan voor de heldenpost:

Grondstoffen raken op. Wanneer? Dat weten we niet, maar dat het opraakt weten we zeker. Ik onderneem omdat ik als ondernemer een bijdrage wil leveren aan de wereld. Dat doet ik door andere ondernemers een podium te bieden die staan voor de circulaire economie. Bedrijven die niet alleen financiële winst als doel hebben maar ook winst voor maatschappij. Voor mij zijn deze bedrijven de helden van morgen.  Ik gebruik visual storytelling om de unieke verhalen van deze bedrijven in beeld te brengen.

Over PatrickSidekick gericht op storytelling en videomarketing
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.