Waarom vinden en binden van talenten alles te maken heeft met het bouwen van een sterk merk
Vandaag de dag is er een enorme concurrentie op talent. Om hier als organisatie echt een rol in te spelen is medewerkersloyaliteit cruciaal. Er zit een enorm verband tussen het behouden van talenten en het bouwen van een sterk merk. In dit artikel lees je waarom een sterk merk essentieel is bij het vinden en binden van talenten.
Waarom is het vinden en binden van talenten cruciaal?
Wanneer je een impactvolle organisatie wilt hebben is het vinden en binden van talenten één van de grootste uitdagingen. Laten we eens dieper ingaan op waarom dit zo cruciaal is.
Getalenteerde medewerkers zijn de drijvende kracht achter innovatie, groei en concurrentievoordeel voor een organisatie. Het zijn zij die de visie en missie van een bedrijf tot leven brengen, nieuwe ideeën genereren en de organisatie helpt de merkbelofte waar te maken. Zij zijn het die de merkpersoonlijkheid naar buiten uitdragen. Daarom is het vinden en behouden van talenten van groot belang voor het succes en de duurzaamheid van een organisatie op lange termijn.
De relatie tussen talentmanagement en merkbouw
Talentmanagement en merkbouw lijken misschien op het eerste gezicht twee afzonderlijke werelden, maar in werkelijkheid zijn ze nauw met elkaar verweven. Laten we eens kijken naar hoe deze twee aspecten elkaar beïnvloeden:
- Interne versterking: Het vinden en behouden van getalenteerde individuen begint intern. Organisaties die zich richten op talentmanagement investeren in de ontwikkeling en groei van hun medewerkers. Door middel van training, mentorprogramma’s en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden creëren ze een cultuur waarin talent structureel groeit. Deze interne focus op groei en ontwikkeling draagt bij aan een positieve werkomgeving en versterkt het interne merk van de organisatie.
- Externe uitstraling: Het effect van talentmanagement reikt verder dan de grenzen van de organisatie. Bedrijven die bekend staan als geweldige werkgevers, trekken automatisch meer talent aan. Dit komt doordat het externe imago van een organisatie als werkgever een cruciale rol speelt in het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten. Een sterk merk als werkgever zorgt voor een positief imago bij potentiële medewerkers, waardoor ze gemotiveerd zijn om voor die organisatie te willen werken.
- Synergie tussen talent en merk: Het vinden en binden van talenten die passen bij de kernwaarden en cultuur van een organisatie draagt bij aan een consistente en authentieke merkbeleving. Getalenteerde medewerkers fungeren als merkambassadeurs, zowel intern als extern. Zij dragen bij aan het versterken van het merkimago van de organisatie. Dit creëert een positieve cyclus waarin talentmanagement en merkbouw elkaar versterken en bijdragen aan het succes van de organisatie op lange termijn.

Het aantrekken van talent: Employer Branding
Employer Branding is de kunst en wetenschap van het positioneren van een organisatie als aantrekkelijke werkgever voor potentiële talenten. In een arbeidsmarkt waarin meer vraag dan aanbod is, is het essentieel voor organisaties om een sterk werkgeversimago op te bouwen om talent aan te trekken.
Belang van Employer Branding
Een sterk werkgeversimago is een krachtig instrument om talent aan te trekken. Het stelt organisaties in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten en potentiële kandidaten aan te trekken die passen bij hun cultuur en waarden. Bovendien draagt een positief werkgeversimago bij aan het vertrouwen en de betrokkenheid van medewerkers, wat op zijn beurt de productiviteit en retentie verhoogt. Het allerbelangrijkste is dat het een oprecht beeld is wat je schetst. Het merk moet in alle haarvaten goed staan, voordat je het naar buiten brengt. Anders trek je wellicht wel talent aan, maar kun je het nooit behouden.
Strategieën voor Employer Branding
Organisaties kunnen verschillende strategieën gebruiken om hun werkgeversimago te versterken en talent aan te trekken. Enkele van deze strategieën zijn onder meer:
- Authentieke storytelling: Vertel het authentieke en oprechte verhaal van jouw organisatie op een boeiende manier. Laat potentiële kandidaten kennismaken met de cultuur, waarden en successen van jouw organisatie om een emotionele band te creëren.
- Online aanwezigheid: Investeer in een sterke online aanwezigheid op platforms zoals LinkedIn, vacaturewebsites en sociale media. Deel content die de cultuur en successen van jouw organisatie weerspiegelt. Kom hier in verbinding met potentiële kandidaten om een positieve indruk achter te laten. Daarnaast kun je net een eigen platform bouwen waarin je in verbinden komt met professionals op de thema’s die jij belangrijk vindt, zoals het platform NLAdaptief.
- Employer Value Proposition: Definieer een duidelijke propositie die de voordelen en unieke aspecten van werken bij jouw organisatie benadrukt. Dit noemen we met een mooie term de Employer Value Proposition. Zorg ervoor dat deze propositie consistent wordt gecommuniceerd in alle recruitment- en marketingmaterialen.
- Merkambassadeurs: Moedig jouw huidige medewerkers aan om ambassadeurs te zijn voor jouw organisatie. Betrokken en enthousiaste medewerkers zijn krachtige ambassadeurs die potentiële kandidaten overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen.
Door te investeren in Employer Branding kunnen organisaties hun aantrekkingskracht vergroten en talent aanmoedigen om voor hen te kiezen. Het is een investering die zichzelf op lange termijn terugbetaalt door het aantrekken van hoogwaardige kandidaten die bijdragen aan het succes van de organisatie.
“95 procent van onze medewerkers werkt bij ons omdat ze intrinsiek willen meewerken aan het bereiken van onze missie: het werken aan een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Het verloop is daardoor ook minder hoog, wat de waarde voor onze organisatie alleen maar vergroot.”
Het behouden van talent: Employee Experience
In de wereld van personeel hebben ze mooie termen bedacht. Hierbij hebben we er nog eentje: Employee Experience. Nu zul je denken, waarom gebruiken jullie ze dan toch in dit artikel? Grote kans dat jij toch op deze termen zoekt, daarom gebruiken wij ze toch 😉 .
Positieve werkervaringen is essentieel voor het behouden van talent in een organisatie. Het gaat verder dan alleen het bieden van een aantrekkelijk salaris; het omvat alle interacties en ervaringen die een werknemer heeft tijdens zijn of haar tijd bij de organisatie. Een quote van Simon Sinek omschrijft dit mooi: “If you hire people just because they can do a job, they’ll work for your money. But if you hire people who believe what you believe, they’ll work for you with blood and sweat and tears.”
Belang van Employee Experience
Een positieve employee experience is een belangrijke factor voor het behoud van talent. Wanneer werknemers zich gewaardeerd, betrokken en ondersteund voelen, zijn ze eerder geneigd om loyaal te blijven aan de organisatie en zich volledig in te zetten voor hun werk. Bovendien kan een positieve werkervaring leiden tot hogere niveaus van tevredenheid, productiviteit en betrokkenheid, wat op zijn beurt bijdraagt aan het succes van de organisatie als geheel. Jan-Paul de Beer van SpringLab verwoorde het fantastisch in ons gesprek Het Geheim van Missiegedreven Ondernemen:
‘95 procent van onze medewerkers werkt bij ons omdat ze intrinsiek willen meewerken aan het bereiken van onze missie: het werken aan een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Het verloop is daardoor ook minder hoog, wat de waarde voor onze organisatie alleen maar vergroot.’
Strategieën voor Employee Experience
Organisaties kunnen verschillende strategieën implementeren om de werkervaring te verbeteren en talent te behouden. Enkele van deze strategieën zijn onder meer:
- Ontwikkeling en groeimogelijkheden: Bied medewerkers kansen voor professionele ontwikkeling en groei. Dit kan variëren van training en opleiding tot loopbaanontwikkelingsmogelijkheden en mentorprogramma’s.
- Werk-privébalans: Erken het belang van een gezonde werk-privébalans en moedig medewerkers aan om een evenwicht te vinden tussen werk en persoonlijk leven. Flexibele werkregelingen, zoals telewerken en flexibele werktijden, kunnen hierbij helpen.
- Erkenning en waardering: Toon waardering voor de prestaties en bijdragen van medewerkers. Zorg ervoor dat het geheel past bij de identiteit van je bedrijf. Zo zijn er steeds meer bedrijven die hun bedrijven inrichten op basis van steward ownership, waarin medewerkers een belangrijke rol spelen.
- Positieve werkomgeving: Creëer een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin medewerkers zich veilig en gewaardeerd voelen. Dit omvat zowel fysieke aspecten, zoals kantoorinrichting en faciliteiten, als sociale aspecten, zoals teamdynamiek en samenwerkingscultuur. Zorg ervoor dat medewerkers zoveel mogelijk tools hebben om bij te dragen aan hun persoonlijke missie, de teammissie en de merkmissie.
- Bijdrage aan de maatschappij: Door een omgeving te creëren waarin medewerkers direct een bijdrage aan de maatschappij kunnen maken, zien zij direct de waarde van het werk in.
Door te investeren in de employee experience kunnen organisaties het behoud van talent verbeteren en een positieve werkcultuur bevorderen. Het is een investering die niet alleen bijdraagt aan het welzijn van medewerkers, maar ook aan het succes en de groei van de organisatie op lange termijn.
Lees ook: Het belang van interne merkactivatie
Download het e-book Sterk Werkgeversmerk
Wil je aan de slag met jullie werkgeversmerk? In het e-book Sterk Werkgeversmerk behandelen we:
Trends en uitdagingen: Begrijp de huidige arbeidsmarkt en waarom een sterk werkgeversmerk onmisbaar is.
De merkreis: Ontdek het 7-stappenplan om een merk op te bouwen dat zowel extern als intern impact maakt.
Praktische tips: Handige adviezen om direct aan de slag te gaan met jouw werkgeversmerk.
Succesverhalen: Leer van de best practices van toonaangevende bedrijven.

Voorbeelden uit de praktijk
Laten we eens kijken naar enkele bedrijven die succesvol talent hebben aangetrokken en behouden door middel van effectief talentmanagement en merkbouw.
- SpringLab: Eerder in het artikel refereerde we al aan de start-up SpringLab. Het merk gaat voor een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Door veel te investeren in hun eigen merk en hun medewerkers behouden zij veel medewerkers en streven ze samen naar de gezamenlijke missie.
- Coolblue: Coolblue staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en heeft een sterke reputatie als werkgever opgebouwd. Het bedrijf richt zich op het creëren van een positieve employee experience door middel van een stimulerende werkomgeving, aandacht voor werk-privébalans en een cultuur van waardering en erkenning.
- Tony’s Chocolonely: Tony’s Chocolonely heeft niet alleen een sterke reputatie opgebouwd als producent van eerlijke en duurzame chocolade, maar ook als een geweldige werkgever. Het bedrijf staat bekend om zijn unieke bedrijfscultuur, waarin plezier, passie en sociale betrokkenheid centraal staan. Dit heeft geleid tot een hoog niveau van medewerkersbetrokkenheid en trots bij het personeel. In dit artikel van MTSprout lees je er meer over.
- Zappos: Als laatste nemen we een voorbeeld uit Amerika. Zappos is een webshop voor schoenen en kleding en hebben klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Het merk vindt betrokken medewerkers van levensbelang. Om de juiste mensen aan te trekken hebben zij een bijzonder inwerkprogramma gecreëerd. Nieuwe medewerkers gaan vijf weken aan de slag met dit programma. Vervolgens krijgen zij de keus: Je krijgt 4.000 dollar mee wanneer je op dat moment ontslag neemt, of je blijft en krijgt een baan. Die gene die blijven zijn betrokken en blijven langer.
Vinden en binden van talent begint bij een sterk merk
De overeenkomst van de gegeven voorbeelden is dat al deze merken een sterke fundering hebben. Om goed naar buiten te treden (employer branding) en om dit ook intern waar te maken (employee experience), is een sterke fundering cruciaal. Als organisatie moet je weten waarom je op aarde bent (de betekenis), wat de kijk op de wereld is (de visie), wat de grote opdracht van de organisatie is (de missie) en hoe het merk naar buiten wil treden (merkpersoonlijkheid).
Alles over het bouwen van een sterk (werkgevers)merk lees je in het e-book Sterk Werkgeversmerk. Download hem hier.
Waarom vinden en binden van talenten alles te maken heeft met het bouwen van een sterk merk

Vandaag de dag is er een enorme concurrentie op talent. Om hier als organisatie echt een rol in te spelen is medewerkersloyaliteit cruciaal. Er zit een enorm verband tussen het behouden van talenten en het bouwen van een sterk merk. In dit artikel lees je waarom een sterk merk essentieel is bij het vinden en binden van talenten.
Waarom is het vinden en binden van talenten cruciaal?
Wanneer je een impactvolle organisatie wilt hebben is het vinden en binden van talenten één van de grootste uitdagingen. Laten we eens dieper ingaan op waarom dit zo cruciaal is.
Getalenteerde medewerkers zijn de drijvende kracht achter innovatie, groei en concurrentievoordeel voor een organisatie. Het zijn zij die de visie en missie van een bedrijf tot leven brengen, nieuwe ideeën genereren en de organisatie helpt de merkbelofte waar te maken. Zij zijn het die de merkpersoonlijkheid naar buiten uitdragen. Daarom is het vinden en behouden van talenten van groot belang voor het succes en de duurzaamheid van een organisatie op lange termijn.
De relatie tussen talentmanagement en merkbouw
Talentmanagement en merkbouw lijken misschien op het eerste gezicht twee afzonderlijke werelden, maar in werkelijkheid zijn ze nauw met elkaar verweven. Laten we eens kijken naar hoe deze twee aspecten elkaar beïnvloeden:
- Interne versterking: Het vinden en behouden van getalenteerde individuen begint intern. Organisaties die zich richten op talentmanagement investeren in de ontwikkeling en groei van hun medewerkers. Door middel van training, mentorprogramma’s en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden creëren ze een cultuur waarin talent structureel groeit. Deze interne focus op groei en ontwikkeling draagt bij aan een positieve werkomgeving en versterkt het interne merk van de organisatie.
- Externe uitstraling: Het effect van talentmanagement reikt verder dan de grenzen van de organisatie. Bedrijven die bekend staan als geweldige werkgevers, trekken automatisch meer talent aan. Dit komt doordat het externe imago van een organisatie als werkgever een cruciale rol speelt in het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten. Een sterk merk als werkgever zorgt voor een positief imago bij potentiële medewerkers, waardoor ze gemotiveerd zijn om voor die organisatie te willen werken.
- Synergie tussen talent en merk: Het vinden en binden van talenten die passen bij de kernwaarden en cultuur van een organisatie draagt bij aan een consistente en authentieke merkbeleving. Getalenteerde medewerkers fungeren als merkambassadeurs, zowel intern als extern. Zij dragen bij aan het versterken van het merkimago van de organisatie. Dit creëert een positieve cyclus waarin talentmanagement en merkbouw elkaar versterken en bijdragen aan het succes van de organisatie op lange termijn.

Het aantrekken van talent: Employer Branding
Employer Branding is de kunst en wetenschap van het positioneren van een organisatie als aantrekkelijke werkgever voor potentiële talenten. In een arbeidsmarkt waarin meer vraag dan aanbod is, is het essentieel voor organisaties om een sterk werkgeversimago op te bouwen om talent aan te trekken.
Belang van Employer Branding
Een sterk werkgeversimago is een krachtig instrument om talent aan te trekken. Het stelt organisaties in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten en potentiële kandidaten aan te trekken die passen bij hun cultuur en waarden. Bovendien draagt een positief werkgeversimago bij aan het vertrouwen en de betrokkenheid van medewerkers, wat op zijn beurt de productiviteit en retentie verhoogt. Het allerbelangrijkste is dat het een oprecht beeld is wat je schetst. Het merk moet in alle haarvaten goed staan, voordat je het naar buiten brengt. Anders trek je wellicht wel talent aan, maar kun je het nooit behouden.
Strategieën voor Employer Branding
Organisaties kunnen verschillende strategieën gebruiken om hun werkgeversimago te versterken en talent aan te trekken. Enkele van deze strategieën zijn onder meer:
- Authentieke storytelling: Vertel het authentieke en oprechte verhaal van jouw organisatie op een boeiende manier. Laat potentiële kandidaten kennismaken met de cultuur, waarden en successen van jouw organisatie om een emotionele band te creëren.
- Online aanwezigheid: Investeer in een sterke online aanwezigheid op platforms zoals LinkedIn, vacaturewebsites en sociale media. Deel content die de cultuur en successen van jouw organisatie weerspiegelt. Kom hier in verbinding met potentiële kandidaten om een positieve indruk achter te laten. Daarnaast kun je net een eigen platform bouwen waarin je in verbinden komt met professionals op de thema’s die jij belangrijk vindt, zoals het platform NLAdaptief.
- Employer Value Proposition: Definieer een duidelijke propositie die de voordelen en unieke aspecten van werken bij jouw organisatie benadrukt. Dit noemen we met een mooie term de Employer Value Proposition. Zorg ervoor dat deze propositie consistent wordt gecommuniceerd in alle recruitment- en marketingmaterialen.
- Merkambassadeurs: Moedig jouw huidige medewerkers aan om ambassadeurs te zijn voor jouw organisatie. Betrokken en enthousiaste medewerkers zijn krachtige ambassadeurs die potentiële kandidaten overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen.
Door te investeren in Employer Branding kunnen organisaties hun aantrekkingskracht vergroten en talent aanmoedigen om voor hen te kiezen. Het is een investering die zichzelf op lange termijn terugbetaalt door het aantrekken van hoogwaardige kandidaten die bijdragen aan het succes van de organisatie.
“95 procent van onze medewerkers werkt bij ons omdat ze intrinsiek willen meewerken aan het bereiken van onze missie: het werken aan een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Het verloop is daardoor ook minder hoog, wat de waarde voor onze organisatie alleen maar vergroot.”
Het behouden van talent: Employee Experience
In de wereld van personeel hebben ze mooie termen bedacht. Hierbij hebben we er nog eentje: Employee Experience. Nu zul je denken, waarom gebruiken jullie ze dan toch in dit artikel? Grote kans dat jij toch op deze termen zoekt, daarom gebruiken wij ze toch 😉 .
Positieve werkervaringen is essentieel voor het behouden van talent in een organisatie. Het gaat verder dan alleen het bieden van een aantrekkelijk salaris; het omvat alle interacties en ervaringen die een werknemer heeft tijdens zijn of haar tijd bij de organisatie. Een quote van Simon Sinek omschrijft dit mooi: “If you hire people just because they can do a job, they’ll work for your money. But if you hire people who believe what you believe, they’ll work for you with blood and sweat and tears.”
Belang van Employee Experience
Een positieve employee experience is een belangrijke factor voor het behoud van talent. Wanneer werknemers zich gewaardeerd, betrokken en ondersteund voelen, zijn ze eerder geneigd om loyaal te blijven aan de organisatie en zich volledig in te zetten voor hun werk. Bovendien kan een positieve werkervaring leiden tot hogere niveaus van tevredenheid, productiviteit en betrokkenheid, wat op zijn beurt bijdraagt aan het succes van de organisatie als geheel. Jan-Paul de Beer van SpringLab verwoorde het fantastisch in ons gesprek Het Geheim van Missiegedreven Ondernemen:
‘95 procent van onze medewerkers werkt bij ons omdat ze intrinsiek willen meewerken aan het bereiken van onze missie: het werken aan een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Het verloop is daardoor ook minder hoog, wat de waarde voor onze organisatie alleen maar vergroot.’
Strategieën voor Employee Experience
Organisaties kunnen verschillende strategieën implementeren om de werkervaring te verbeteren en talent te behouden. Enkele van deze strategieën zijn onder meer:
- Ontwikkeling en groeimogelijkheden: Bied medewerkers kansen voor professionele ontwikkeling en groei. Dit kan variëren van training en opleiding tot loopbaanontwikkelingsmogelijkheden en mentorprogramma’s.
- Werk-privébalans: Erken het belang van een gezonde werk-privébalans en moedig medewerkers aan om een evenwicht te vinden tussen werk en persoonlijk leven. Flexibele werkregelingen, zoals telewerken en flexibele werktijden, kunnen hierbij helpen.
- Erkenning en waardering: Toon waardering voor de prestaties en bijdragen van medewerkers. Zorg ervoor dat het geheel past bij de identiteit van je bedrijf. Zo zijn er steeds meer bedrijven die hun bedrijven inrichten op basis van steward ownership, waarin medewerkers een belangrijke rol spelen.
- Positieve werkomgeving: Creëer een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin medewerkers zich veilig en gewaardeerd voelen. Dit omvat zowel fysieke aspecten, zoals kantoorinrichting en faciliteiten, als sociale aspecten, zoals teamdynamiek en samenwerkingscultuur. Zorg ervoor dat medewerkers zoveel mogelijk tools hebben om bij te dragen aan hun persoonlijke missie, de teammissie en de merkmissie.
- Bijdrage aan de maatschappij: Door een omgeving te creëren waarin medewerkers direct een bijdrage aan de maatschappij kunnen maken, zien zij direct de waarde van het werk in.
Door te investeren in de employee experience kunnen organisaties het behoud van talent verbeteren en een positieve werkcultuur bevorderen. Het is een investering die niet alleen bijdraagt aan het welzijn van medewerkers, maar ook aan het succes en de groei van de organisatie op lange termijn.
Lees ook: Het belang van interne merkactivatie
Download het e-book Sterk Werkgeversmerk
Wil je aan de slag met jullie werkgeversmerk? In het e-book Sterk Werkgeversmerk behandelen we:
Trends en uitdagingen: Begrijp de huidige arbeidsmarkt en waarom een sterk werkgeversmerk onmisbaar is.
De merkreis: Ontdek het 7-stappenplan om een merk op te bouwen dat zowel extern als intern impact maakt.
Praktische tips: Handige adviezen om direct aan de slag te gaan met jouw werkgeversmerk.
Succesverhalen: Leer van de best practices van toonaangevende bedrijven.

Voorbeelden uit de praktijk
Laten we eens kijken naar enkele bedrijven die succesvol talent hebben aangetrokken en behouden door middel van effectief talentmanagement en merkbouw.
- SpringLab: Eerder in het artikel refereerde we al aan de start-up SpringLab. Het merk gaat voor een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Door veel te investeren in hun eigen merk en hun medewerkers behouden zij veel medewerkers en streven ze samen naar de gezamenlijke missie.
- Coolblue: Coolblue staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en heeft een sterke reputatie als werkgever opgebouwd. Het bedrijf richt zich op het creëren van een positieve employee experience door middel van een stimulerende werkomgeving, aandacht voor werk-privébalans en een cultuur van waardering en erkenning.
- Tony’s Chocolonely: Tony’s Chocolonely heeft niet alleen een sterke reputatie opgebouwd als producent van eerlijke en duurzame chocolade, maar ook als een geweldige werkgever. Het bedrijf staat bekend om zijn unieke bedrijfscultuur, waarin plezier, passie en sociale betrokkenheid centraal staan. Dit heeft geleid tot een hoog niveau van medewerkersbetrokkenheid en trots bij het personeel. In dit artikel van MTSprout lees je er meer over.
- Zappos: Als laatste nemen we een voorbeeld uit Amerika. Zappos is een webshop voor schoenen en kleding en hebben klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Het merk vindt betrokken medewerkers van levensbelang. Om de juiste mensen aan te trekken hebben zij een bijzonder inwerkprogramma gecreëerd. Nieuwe medewerkers gaan vijf weken aan de slag met dit programma. Vervolgens krijgen zij de keus: Je krijgt 4.000 dollar mee wanneer je op dat moment ontslag neemt, of je blijft en krijgt een baan. Die gene die blijven zijn betrokken en blijven langer.
Vinden en binden van talent begint bij een sterk merk
De overeenkomst van de gegeven voorbeelden is dat al deze merken een sterke fundering hebben. Om goed naar buiten te treden (employer branding) en om dit ook intern waar te maken (employee experience), is een sterke fundering cruciaal. Als organisatie moet je weten waarom je op aarde bent (de betekenis), wat de kijk op de wereld is (de visie), wat de grote opdracht van de organisatie is (de missie) en hoe het merk naar buiten wil treden (merkpersoonlijkheid).
Alles over het bouwen van een sterk (werkgevers)merk lees je in het e-book Sterk Werkgeversmerk. Download hem hier.

Vraag het Heldenmerk-pakket aan!
In het heldenmerk-pakket ontvang je het E-book én oefeningenboek om je eigen betekenisvolle merk te bouwen.