Op entertainment gebied kan VR veel betekenen voor de senioren en minder validen.
Voor deze doelgroep is het niet altijd even makkelijk om het theater of het concertgebouw te bezoeken. Voor theater- en muziekconcert aanbieders is VR de manier om deze doelgroep weer het gevoel te geven dat ze echt in het theater zijn en zo hun favoriete musical of opera te ervaren.
Ook voor sportliefhebbers kan VR echt een nieuwe dimensie zijn. Live een Wimbledon tenniswedstrijd in VR volgen (alsof je in het publiek zit) is echt een hele andere ervaring, dan wanneer je deze tennis wedstrijd vanaf de bank bekijkt op je platte tv.
Voeg je aan VR ook nog interactie toe, waarmee de kijker zelf kan beslissen vanuit welk perspectief de wedstrijd gevolgd kan worden, dan is dit misschien nog wel een betere ervaring dan op de tribune zitten.
Formule 1 wedstrijden worden dan nog intenser doordat je zelf kan kiezen om vanuit de cockpit van onze Max de race te ervaren of vanuit die van zijn tegenstander Hamilton.
Tenslotte kan VR op onze manier van werken en communiceren van toegevoegde waarde zijn. Vooral vergaderingen kunnen hierbij baat hebben. Fysiek is het dan niet meer nodig dat alle leden in de vergaderzaal aanwezig hoeven te zijn.
Voor digital nomads een perfecte oplossing. De digital nomad is enorm in opkomst. Het zijn ondernemers die op reis zijn en vanuit het buitenland aan hun opdrachten werken. En natuurlijk bestaan er ook bedrijven die werknemers over de hele wereld hebben zitten. Met VR kan iedereen, waar dan ook ter wereld in één en dezelfde ‘virtuele’ vergaderkamer plaatsnemen. Hierdoor kun je op afstand toch écht vergaderen.